Kotimainen kukka kestää ja työllistää

114Kotimainen kukka kestää ja työllistää

Alkukevään ja kyläilyjen kukkahankinnat kannattaa tehdä mahdollisimman lähietäisyydellä. Paikalliset kukkaputiikit ovat mitä parhaimpia kukkien ostopaikkoja. Suosi paikallisen putiikin lisäksi ostoksellasi myös suomalaista kauppapuutarhatyötä. Suomessa kasvatetut kevätkukat ovat helppo ja iloa tuottava kannanotto suomalaiselle työlle.

Paras tuki yrittäjälle on maksava asiakas

Suomalaiset ovat väkilukuun suhteutettuna maailman ahkerimpia tulppaanien ostajia, joten ostamalla kotimaisia tulppaaneja tuetaan suomalaista työtä ja hyvinvointia. Kotimaassa viljelty tulppaani on myös ostettaessa tuoreempi ja se kestää maljakossa pitempään kuin Hollannista Suomeen rahdattu. Paikallisessa kukkaputiikissa on mahdollisuus myös varmistaa missä kukat ovat kasvatettu ja kauanko ne tuottavat silmäniloa kotona maljakossa.

Esimerkiksi pääsiäisviikolla noin kuusi miljoonaa Suomessa kasvatettua tulppaania siirtyy puutarhoilta kauppojen kautta kuluttajille. Paras tuki kukkakauppa-, puutarha- tai kenelle tahansa yrittäjälle on maksava asiakas.

Kukkalahja on ekologinen valinta

Monet kevätkukat ovat tottuneet ja kestävät pitkään viileässä ja ne voi antaa lahjaksi jopa ilman kukkakääreitä, jolloin ei synny turhaa pakkausjätettä. Useat pääsiäiskukat, kuten ruukkunarsissit, helmililjat ja kevätesikot voi istuttaa myöhemmin puutarhaan ja jatkaa näin niiden elämää. Kuihtuneet pääsisäiskukat ja rairuoho lajitellaan biojätteeseen, mikä jatkaa puolestaan elämää uusien kukkien kasvualustana kompostimullan muodossa.